Emekliler ve yeni siyasi süreç

Emekliler ve yeni siyasi süreç
23-09-2024

Yerel seçimde Ak Parti'ye tepki gösterip sandığa gitmeyen milyonlarca emekli oldu tabii emekli yakınlarında da saymak lazım.

Öyle ki Ak Parti büyük şehirlerin neredeyse tamamını kaybetti.

İstanbul, Ankara, İzmir Antalya, Eskişehir liste böyle devam ediyor gidiyor.

Yerel seçimde çok büyük başarı elde etmek CHP'nin başarısı mı yoksa Ak Parti'nin emeklileri konusunda göstermiş olduğu tavır mı açıkçası bu o gün bugündür tartışılıyor.

Ak Parti emeklilere seyyanen bir zam yapsa maaşlarını etkileyecek bir yüzdelik zam yapsa acaba CHP yerel seçimde Ak Parti'yi geçer miydi?

Geçmezdi diye düşünüyorum seçim den önce gittiğimiz her yerde görüştüğümüz bütün illerde insanlar emeklilerin çok tepkili olduğunu ve seyyanen bir zam beklediklerini belirtiyorlardı.

Hani Bile Bile lades dedikleri bir şey var ya.

Ak Parti sanki yerel seçimi bile bile kaybetti.

CHP'nin seçim çalışmasını ve başarısını gölgelemek doğru olmaz ama gerçekler de o kadar anadan üryan ortadaki. Gerçekleri görmezden gelmek çok makul değil.

Peki, o gün bugün ne değişti bana sorarsanız değişen bir şey yok emeklilerin tepkisi hiçbir şekilde dinmedi ve emekliler istedikleri oranları hiçbir şekilde alamadılar ve ulaşamadılar.

Ekonomik krizin etkileri devam ediyor ve bu etkileri en net bir şekilde yoksul kesim çekiyor ki emekli kesim Türkiye'de artık Asgari ücretin altında bile maaş alan yoksul bir kesimi temsil ediyor.

Bu kesim yani emeklilerden söz ediyorum Türkiye'de Ak Parti'yi iktidara Taşıyan kesimdir.

Bir kere Gönüller kırıldı ve bana sorarsanız o gönülleri artık yüzdelerle ve seyyanen zamlarla bile onarmanız zorlaştı.

Açıkçası Kırılan gönüller öyle kolay kolay onarılacağı benzemiyor bir kere Sandığa Küstüler ve bir daha o Sandığa giderler mi o Gerçekten bu ülkede tartışılır.

Bugün Türkiye'de seçim olsa Ak Parti seçimi kaybeder açıkçası önümüzdeki süreçlerde Ak Parti diye bir parti varlığını korur mu o bile Tartışmaya açık sadece emekliler üzerinden okumuyorum Türkiye'de bütün gelişmeler üzerinden okuyorum.

Eşyanın tabiatına uygun olarak yürüyen bir süreç var ve Ak Parti 20 yıldan fazla bu ülkeye iyisiyle kötüsüyle hizmet etti artık siyaset hayatından belki de çekilmesinin zamanı gelmiştir.

Bunu net olarak böyle okumak lazım bana sorarsanız siyaseten her 20 yılda bir dağıtılan kartlar yeniden dağıtılmak için hazır bekliyor.

Yeni süreci iyi okumak lazım Çünkü yeni ve değişim vadeden siyasi bir süreç başlıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?