Gercüş’ten çizgi ötesine bir eğitimci: Edip Ekmen

Gercüş’ten çizgi ötesine bir eğitimci: Edip Ekmen
01-07-2024

 Tarih boyunca her çağda bulunduğu topluma liderlik etmiş bir kahraman ortaya çıkmıştır. Bu kahraman o toplumu başarıya taşımış, ona öncülük yapmış ve uygarlığa refakat etmiştir.

O lider, toplum için bir imaj, yarınlara ışık tutan bir rol model, gurur duyulacak bir kahraman olarak tarihinde yerini altın harflerle yazmıştır.

 İşte Edip Ekmen, Gercüş eğitimi için bir lider, fark yaratan bir rol model, yol gösterici bir eğitimci, yüzlerce öğretmene ilham olmuş bir karakter, yapıcı, uzlaşıcı bir akil insanı, Gercüş için dertli, kederli bir öğretmen, toplum için bir denge, öğrenciler için bir şans, veliler için bir değerdir.

 Edip Ekmen, her şeyden önce mütevazı, alçak gönüllü, tevazu sahibi bir şahsiyet, yetkisini ve yetkinliğini herkes için kullanan bir yardımsever ve bir gönül erbabıdır. Gücünü her insanın menfaatine, toplumun çıkarına, eğitimin daha iyi olması için kullanır.

 Yeniliğe açık, değişimi önceleyen, okul kültürünü ve kurum iklimini benimseyen, öğretmenlerin bireysel ve mesleki gelişimi için gayret eden, onlara öncülük eden, kendi kurumu, okulu dışında tüm Gercüş'ün başarısını benimseyen, her öğretmenin ülkeye azami fayda sağlaması için dert edinen, kendi öğrenme yolculuğunu dur durak bilmeksizin devam ettiren, daima hayatın en iyi öğrencisi olmaya gayret eden bir eğitimci, vizyon sahibi bir yönetici, iletişimi yoğun bir müdür, sorun çözücü bir kolaylaştırıcıdır.

 Temsil kabiliyeti güçlü, ehliyet ve liyakat sahibi, yenilikçi, idealist, fedakâr, çalışkan bir eğitimci olmanın yanında, bütünleştirici, hoşgörülü, adaletli, güvenli ve dürüst bir karaktere sahiptir.

 O, bütün ego unvanlarından uzak, narsist kişilikten beridir. Bencilliğin elbiselerini yırtıp atmış, şahsında hodbinlik özellikleri barındırmamıştır.

 Eğitimin tüm paydaşlarıyla eş güdüm ve iş birliği önemseyen, başarının, öğrenciyi etkileyen tüm çevresel, bireysel ve toplumsal faktörlerinin arasındaki uyumuna bağlı olduğunun farkındadır. Okul aile ilişkisini belki de en çok önceleyen ve önemseyen yöneticilerden biridir. Bu yüzdendir ki, ailenin kişisel gelişimi için okulu bir kültür müzesine dönüştürmüştür. Velinin ihtiyaç duyabileceği her alanda ilgili uzman kişilerin daveti ile ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyor. Veli ziyaretleri, ailece kitap okuma kültürünü belki de ülkemizde en iyi uygulayan bir okul müdürüdür.

 Okuldaki değişim ve dönüşüm, öğrencilerdeki sorumluluk bilinci, eleştirel ve yaratıcı düşünme, özgüven ve farkındalık, öğretmenlerin sahip olduğu rol ve okulun kültürü, başarı parametreleri, iyi insan oluşturma modeli, yetiştirdiği nesillerin bilinç düzeyi, etki ettiği alanın farkındalık düzeyi, bize onun hakkında her şeyi anlatıyor aslında.

 O, Çizgi Dışında gerçek bir öğretmen. Daha çok bilen değil, bizden ‘başka’ olandır. Kalbi hep Gercüş sevdası ve ülke aşkıyla kavrulan, eğitimi aydınlık yarınlara taşımayı dert edinen, çizginin dışında kalmış her öğrenciye ulaşmaya çalışan, yüreklere dokunan, gönülleri örten, uzlaşmacı, yapıcı, onarıcı, kucaklayıcı, kapsayıcı bir eğitimcidir.

 Her okul için bir şans, Gercüş için bir değerdir. Kendi ailesinden çok kendi öğrencileriyle, Gercüş’ü daha iyi yerlere taşımakla dertleniyor. Onun tedrisatından geçmiş her öğretmen bahtiyardır. Onu tanıyanlar şanslı ve mutludur. Bir eğitim mimarı, derin bir bilge, sosyal bir denge, bir kültür deryası, gerçek bir liderdir.

 Gercüş için yaptığı fedakarlıklar, eğitime sağladığı katkılar, öğrencilere sunduğu imkanalar, okulda yaptığı değişimler, öğretmenlerin gelişimindeki etkisi, faydası saymakla bitmez. Öğrencilerin başarılı olması için kafa yormuş, emek vermiş, eğitimi dert edinmiş, kendini tamamen eğitime adamış bir eğitim bir eğitim neferidir.

 Edip EKMEN gibi topluma salt ortak fayda ilkesi ve ülkenin aydınlık geleceği için çalışan, emek veren, fedakârlık gösteren, gayret sarf eden, çabalayan, ter döken, dert edinen, yorulan, azimli ve çalışkan, lider özelliklere sahip olan, iletişimi güçlü, daima öğrenen, öğrendiklerini, sahip olduğu bilgileri cömertçe paylaşan kahraman eğitimcilerin, öğretmenlerin, yöneticilerin çoğalması temennimdir. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Eda Aişe Bildek
Eda Aişe Bildek 1 gün önce
Güzel, anlamlı ve öğretmenliği tercih edenler için örnek teşkil edici bir metin olmuş. Öğrencilerimle Batmanı ziyaret ettiğimde tanıdığım Edip Ekmen yazı da tamda anlatıldığı gibi. Sahil böyle ise ummanı nasıldır, Sedef böyle ise incisi nasıldır diyeceğimiz bir şahsiyet.

Yazar Eda Aişe Bildek
Sılhedin
Sılhedin 1 gün önce
Öyle bir övmüşsünüz ki bir sorun belki vahiy de alıyordur.