Günahkârlar Kalesi ve Tahir Elçi

Günahkârlar Kalesi ve Tahir Elçi

Muharrem Erbey Batman’da okurları ile buluştu

İbn-i Haldun, coğrafya kaderdir diye yazdığında doğduğumuz ve büyüdüğümüz toprakların yazgımız ve olduğumuz kişi üzerindeki belirleyiciliğine dikkat çekmişti.

Asırlardır savaş yüzü görmemiş kutup insanı Eskimo, ağır kış ve soğuk, geçinmenin zorluğu ve kıtlığı ile yaşamını da kendiyle birlikte şekillendirir mesela.

50 derece sıcağın kavurduğu ve asırlardır kan, gözyaşı, talan, işgal, yıkım ihanet arasında var olmaya çalışan Mezopotamya’nın kavruk yüzlü ve yürekli çocukları da bu ölüm-yaşam oyununda var olmanın en zor sınavlarını verir her adımında.

Doğumundan ölümüne dek hem de.

Aşkı da böyleydi, sevgisi de, nefreti de, inancı da sadakati de, ihaneti de…

Hepsi aynı yakıcılıkta, aynı saflıkta ve aynı tansiyonda seyreder.

Muharrem Erbey, de coğrafyasının yükünü omuzlarında taşıyan bir değerli insan.

Yazar, avukat, insan hakları aktivisti.

Her dalda aynı korda koşan bir Kürt sanatçı.

Batman Kültür Sanat Derneği’nin konuğu olarak geldi ve Dört Ayaklı Minare’nin dibinde vurulduğu yerler hala kanayan Tahir Elçi’ iççin Yazdığı Tahir Elçi hikâyesi ve Günahkarlar Kalesi kitabını anlattı.

Kitaplarını da imzalayan Erbey, okurlarla da sohbet etti.

Yeni jenerasyonun daha çok okuduğunu, daha çok araştırdığını söyleyen Erbey ‘genç nesiller umut veriyor’ dedi.

Bölgede edebiyat atölyelerinin açılması gerektiğini belirten Erbey, bunun gençlerin yazıyla ve yazma kültürüyle daha sık ve yakından bir araya gelebilmeleri açısından önemine dikkat çekti.

Yazarların da bu konuda gençlere daha çok destek olması gerektiğini vurgulayan Erbey kurulacak edebiyat atölyelerine destek çağrısı da yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ