İyi futbol ve galibiyet

İyi futbol ve galibiyet
04-10-2024

Taraftarın ihtiyacı: iyi futbol ve galibiyet…

Geride bıraktığımız 5 haftada teknik heyetin sistemsel gelgitleri biz Petrolspor’luları ne futbol nede puan olarak tatmin etmedi.

Özellikle geçen hafta İskenderun deplasmanında oynanan isteksiz futbol pozisyon kısırlığı kırmızı beyazlı ekibimizi çok daha düşük bütçeli ama istekli haddini bilerek oynayan rakibe karşı 2-0'lık mağlubiyeti kaçınılmaz kıldı.

Her zaman söylüyorum kadro kalitesinin karşılığını futbol olarak alabilmiş değiliz.

Şampiyonluk hedefiyle yola çıkan bir takımın üç deplasmandan iki mağlubiyet alması kabul edilebilir bir durum değil, zira oynanan kötü futbol kaybedilen 6 puan bana göre teknik heyetin kredisini tükettiğini açıkça ortaya koymaktadır.

Petrolspor'umuzun cumartesi günü  Altay maçıyla birlikte kalplerini sahaya yansıtıp iyi futbol ve alacağı galibiyetlerle taraftarın sevgisini yeniden kazanmalarını bekliyorum.

Her maç umutlarımızı yeşertecek birer adım olsun diyerek yarın konuk edeceğimiz Altay'ı daha yakından tanımaya çalışalım.

ALTAY'I TANIYALIM

Mazisi başarılarla dolu 110 yıllık koca çınar transfer yasağı nedeniyle zor süreçlerden geçiyor.

Süper Lig'de 41 sezon boy gösteren İzmir ekibi Ziraat Türkiye Kupasını 2 kez kazanma başarısı gösterdi.

Geçtiğimiz sezon Trendyol 1.Lig'e veda eden Altay geride kalan beş hafta sonunda topladığı 5 puanla 12.Sırada yer alıyor.

EN GENÇ TEKNİK ADAM EN YAŞLI FUTBOLCULARA SAHİP

Profesyonel liglerin en genç teknik direktörü unvanına sahip 31 yaşındaki Gökhan Karaaslan'nın çalıştırdığı Altay'ı yıllarca Süper Lig'de mücadele etmiş dört tecrübeli futbolcu sırtlıyor.

Sol bek Özgür Özkaya (38) Yıllarca Galatasaray Trabzonspor ve Milli Takımda görev yapan tecrübeli orta saha oyuncusu Ceyhun Gülselam (36) Golcüler Deniz Kadah (38) ve liglerin en yaşlı futbolcusu ünvanına sahip golcü Murat Uluç (43) siyah beyazlı ekibin yarın ki en önemli kozları olacak.

ALTAY İLE ÜÇÜNCÜ RANDEVU

Tarihimizde üçüncü kez karşı karşıya geleceğimiz İzmir ekibinden hiç puan alamadık.

2001-2002 sezonunda TFF 1.Lig'de iki kez karşılaştığımız Altay'a İzmir'de 4-1, Batman'da ise 0-5 kaybettik.

Kırmızı beyazlı ekibimizin cumartesi akşamki maçta, enerjisi yüksek ve çok koşan rakibine karşı aynı tempoyla mücadele etmesini bekliyorum; bu fırsatı iyi değerlendirip kendilerini affettirmek için ofansif ve iyi bir futbol sergilemelerini diliyorum.

Başarılar Petrolspor

Esen Kalın...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?