Kırmızı-Beyaz Analiz -2

Kırmızı-Beyaz Analiz -2
24-07-2024

Merhaba sevgili Petrolspor taraftarları ve sporseverler,

Yeni bir sezona merhaba diyoruz.

Heyecan dolu bir başlangıcın eşiğindeyiz.

Nasıroğlu ailesinin sağladığı büyük destek ve sahiplenme ile birlikte, bu sezonu şampiyonluk parolasıyla karşılıyoruz.

Fernas Şirketler Grubunun finansal desteği ile yapılan kaliteli transferlerimizle birlikte, sahada büyük başarılar elde etmeye hazırlanıyoruz.

Kulübümüz, başarı dolu bir sezon için güçlü bir kadro oluşturma yolunda önemli adımlar attı.

İç transferde Yusuf Balcıoğlu, Mustafa Hüseyin Seyhan,  Muzaffer Kocaer, Mertcan Dağlı, Enes Öztürk ve Sebat Gençlikapor'a kiralanan Ökkeş Karaoğlu ile devam kararı alan kırmızı beyazlı ekibimiz devam eden dış transfer harekatında ise bir çok yeni futbolcuyu renklerimize bağladı.

Şimdi ise, yeni transferlerimizi sizlerle daha yakından tanıtmanın heyecanını yaşıyorum.

İşte yeni sezonda takımımıza katılan transferlerimiz ve analizleri.

 

 

 

 

AHMET KESİM

Geldiği Takım : Keçiörengücü

Yaş : 34

Mevkii : Stoper

TFF 1 Lig ekibi Keçiörengücü takımından aramıza katılan 34 yaşındaki tecrübeli stoper geçen sezonu iki farklı takımda geçirdi.

Sezon başı transfer olduğu Iğdır Futbol Kulübünde 13 maça çıkan tecrübeli savunmacı devre arasında TFF 1 Lig ekibi Keçiörengücü'ne transfer oldu ve Ankara temsilcisinde 14'ü ilk 11'de olmak üzere 15 maçta forma giyerek başarılı performanslar sergiledi.

5 Ocak 1990 yılında Artvin Borçka'da dünyaya gelen Ahmet Kesim futbola 2001 yılında İstanbul Kastamonu Gençlik ve Spor Kulübünde başladı.

2002 yılında Galatasaray alt yapısına transfer olup 8 sezon boyunca sarı kırmızılı ekibin tüm alt kategorilerinde görev yapan Kesim 2010 yılında Galatasaray kulübüyle profesyonel sözleşme imzaladı ve 2.Lig ekibi Bozüyükspor'a kiralandı.

Sırasıyla Bozüyükspor, Aydınspor, Osmanlıspor, Alanyaspor, Gazişehir Gaziantep, Giresunspor, Manisa FK , 1461 Trabzon, Iğdır FK ve son olarak Keçiörengücü formalarını giyen tecrübeli stoper Galatasaray A2 takımı ile 2010 yılında lig, 2012-2013 sezonunda Aydın 1923 takımı ile 3.Lig , 2015-2016 sezonunda Alanyaspor ile TFF 1.Lig , 2018-2019 sezonunda Gazişehir Gaziantep ile TFF 1.Lig ve 2021-2022 sezonunda Manisa FK kulübü ile 2.Lig şampiyonluğu olmak üzere toplam 5 şampiyonluk sevinci yaşayan başarılı savunma oyuncusu artık kırmızı beyazlı ekibimiz için ter dökecek.

34 yaşında 1.88 boyunda ki tecrübeli savunma oyuncusu ter döktüğü 59 TFF 3.Lig maçında 4 gol,  104 TFF 2.Lig maçında  7 gol, 173 TFF 1.Lig maçında 6 olmak üzere toplam 336 profesyonel lig maçında görev yaparak 17 gole imza attı.

Hava hakimiyeti ikili mücadelelerde ki başarısı ve agresif yapısıyla dikkat çeken Ahmet Kesim'in kırmızı beyazlı ekibimizin savunma ki sigortası olacağını umuyor başarılı bir sezon diliyorum.

Hoşgeldin Ahmet Kesim…

 

 

SAMET KARAKOÇ

Geldiği Takım : Isparta 32

Yaş : 21

Mevkii : Sol Bek

TFF 2.Lig ekibi Isparta 32 Spor'dan yüksek bonservis bedeli ödeyerek 2 yıllık sözleşme imzaladığımız 21 yaşında ki Azerbaycan uyruklu genç savunma oyuncusu (kontenjan) geçen sezonu dolu dolu geçiren önemli bir yetenek.

Isparta ekibiyle 34'ü ilk 11'de olmak üzere 35 karşılaşmada forma giyen Karakoç 1 gol kaydetti.

Bu maçlarda 8 kez sarı kartla uyarılırken hiç kırmızı kart görmedi.

22 Ekim 2002 yılında İstanbul'da dünyaya gelen genç solak futbola Bayrampaşaspor alt yapısında başladı.

2020-2021 sezonunda henüz 18 yaşında 3.Lig ekibi Bayrampaşaspor ile profesyonel sözleşme imzalayıp 14'ü ilk 11'de olmak üzere 16 maçta forma giydi.

İki sezon İstanbul ekibinin formasını giydikten sonra Azerbaycan Premier Lig ekibi Qabala'ya transfer olan genç savunma oyuncusu 1 maçta forma giyme şansı bulurken 4 kez de Azerbaycan U21 Milli takımı ile Avrupa futbol şampiyonası elemelerinde görev yaptı.

2022-2023 sezonunda Türkiye'ye dönüş yapan Samet Karakoç iki sezon Isparta 32 Spor forması altında başarılı maçlar çıkararak takımına tarihinin en yüksek bonservis ücretini kazandırarak kırmızı beyazlı ekibimize transfer oldu.

1.82 boyu güçlü fiziği ile dikkat çeken, savunma anlayışıyla rakip kanatlarda ki hızlı oyuncuları engelleme yeteneğinin yanı sıra hücum organizasyonlarına katkı sağlama becerisi de bulunuyor. Fiziksel olarak güçlü ve dayanıklı bir oyuncu olması, mücadeleci ruhuyla takımımıza katkı sağlayabileceğini gösteriyor. Teknik ve taktiksel açıdan gelişim potansiyeli taşıyan genç solağın takımımıza faydalı olacağını söyleyebilirim.

 

Sosyal medyayı aktif kullanan, yemeklerden ızgara kanat seven Samet kardeşime Petrolspor'umuzda başarılı performanslar senden ızgara kanatlar bizden diyorum...

Hoşgeldin Samet Karakoç…

 

Cuma günü:  Mustafa Çeçenoğlu & Ege Özkayımoğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?