Kırmızı – Beyaz Analiz - 7

Kırmızı – Beyaz Analiz - 7
05-08-2024

Merhaba sevgili Petrolspor taraftarları ve sporseverler,

 Yeni bir sezona merhaba diyoruz.

 Heyecan dolu bir başlangıcın eşiğindeyiz.

 Nasıroğlu ailesinin sağladığı büyük destek ve sahiplenme ile birlikte, bu sezonu şampiyonluk parolasıyla karşılıyoruz.

 Fernas Şirketler Grubunun finansal desteği ile yapılan kaliteli transferlerimizle birlikte, sahada büyük başarılar elde etmeye hazırlanıyoruz.

 Kulübümüz, başarı dolu bir sezon için güçlü bir kadro oluşturma yolunda önemli adımlar attı.

 

İç transferde Yusuf Balcıoğlu, Mustafa Hüseyin Seyhan,  Muzaffer Kocaer, Mertcan Dağlı, Enes Öztürk ve Sebat Gençlikapor'a kiralanan Ökkeş Karaoğlu ile devam kararı alan kırmızı beyazlı ekibimiz devam eden dış transfer harekatında ise bir çok yeni futbolcuyu renklerimize bağladı. Şimdi ise, yeni transferlerimizi sizlerle daha yakından tanıtmanın heyecanını yaşıyorum. İşte yeni sezonda takımımıza katılan transferlerimiz ve analizleri.


 

 

YALÇIN KILINÇ

Geldiği Takım : Kastamonuspor

Yaş : 35

Mevkii : Sol Stoper

2.Lig ekibi Kastamonuspor'dan renklerimize bağladığımız 35 yaşında ki tecrübeli sol stoperin kariyerinde bir çok şampiyonluk bulunuyor.

1 Ekim 1988 Mardin Kızıltepe doğumlu Yalçın Kılınç futbola İstanbul Feriköy alt yapısında başladı.

2007-2008 sezonunda profesyonel olduğu Trabzon'un 3.Lig temsilcisi Araklıspor'da 4 sezon forma giydikten sonra sırasıyla Ofspor, Kilimli Belediyespor ve Ünyespor'da yarım sezon forma giydikten sonra 2013-2014 sezonu ara transfer döneminde kariyeri açısından son derece önemli olan imzayı  İstanbulspor'a attı.

4,5 sezon formasını giydiği İstanbulspor'da 3.Lig ve 2.Lig şampiyonlukları yaşayan tecrübeli stoper sarı siyahlı ekipte Trendyol 1.Lig'de de forma giyerek aynı takımda 3 farklı ligde istikrarlı bir şekilde görev yapan ender futbolculardan biri olarak dikkat çekti.

2018-2019 sezonunda Trendyol 1.Lig ekibi Gaziantep FK takımına transfer olan başarılı stoper burada da gösterdiği performansla takımının Süper Lig'e yükselmesinde önemli pay sahibi oldu.

2019-2020 sezonunda şampiyonluk kadroları kurmak isteyen takımların aradığı stoperlerin başında gelen Yalçın Kılınç Samsunspor'la anlaşarak burada da 2.Lig şampiyonluğu sevinci yaşadı.

2021-2022 sezonunu Eyüpspor'da geçiren Yalçın Kılınç 2022-2023 sezonunda kariyerinin 5.şampiyonluğunu yaşayacağı Kocaelispor'a transfer oldu ve yeşil siyahlı ekiple Trendyol 1.Lig'e yükselme sevinci yaşadı.

Şampiyon stoper geçtiğimiz sezon 35 maçta forma giyip kaptanlığını yaptığı Kastamonuspor ile Playoff oynadı ancak 1.Lig'in kapısından döndü.

TFF 3.Lig'de 184 maç 9 gol, TFF 2.Lig'de 158 maç 9 gol, Trendyol 1.Lig'de 116 maç 3 gol olmak üzere toplam 458 profesyonel lig maçında görev yapan deneyimli stoper rakip ağları 21 kez havalandırdı.

458 maçta 127 sarı, 5 kırmızı kart gören hırçın stoperin kartlar konusunda daha dikkatli olmasını diliyorum.

1.85 boyunda ki savunma oyuncusu fizik gücü, hava hakimiyeti, ikili mücadelelerde ki başarısı ve geriden oyun kurma becerisi ve tecrübesi ile savunma hattımızın kilit oyuncularından biri olacağını düşünüyorum.

Altıncı şampiyonluğunu kırmızı beyazlı ekibimizde yaşaması dileğiyle.

Hoşgeldin Yalçın Kılınç…


 

TURGUT ARDA GÖRMÜŞ

Geldiği Takım : Beşiktaş U19

Yaş : 18

Mevkii : Stoper

Beşiktaş U19 takımından kadromuza kattığımız genç yetenek geçen sezon tamamı ilk 11'de olmak üzere 18 karşılaşmada görev yaptı.

Bu maçlarda 1 kez gol sevinci yaşarken 7 de sarı kart gördü.

2005 İzmir Konak doğumlu Turgut Arda Görmüş futbola 2015 yılında Altınordu alt yapısında başladı.

2017-2018 sezonunda Beşiktaş alt yapısına transfer olan genç savunmacı U14-15-17-19 ve rezerv ligi (U21) olmak üzere siyah beyazlı formayı 80 kez giydi 1 gol kaydedip 12 sarı kart gördü

Top kontrolü, pas yeteneği ve mücadele gücü yüksek olan 18 yaşında ki genç yetenek rotasyon anlamında Teknik Direktör Şenol Fidan'dan forma şansı bulduğu ve heyecanını yendiği takdirde potansiyeli ile takımımıza faydalı olmaya çalışacak. Profesyonel futbol kariyerine Batman Petrolspor'umuz ile birlikte 2.Lig'de başlayacak olan genç savunma oyuncumuzdan bu fırsatı iyi değerlendirmesini diliyorum. Turgut Arda Görmüş'ten Ahmet Kesim, Yalçın Kılınç ve Evren Korkmaz ile gireceği forma rekabetinde bende varım demesini ve ağabeylerini formda tutmasını bekliyorum.

Hoşgeldin Turgut Arda Görmüş…

 


 

Çarşamba günü : Mert Çapar & Ferhat Kaplan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?