NAMAZ MİRAÇTIR

 “Allah’a Teslim olmanın, kulluğun ispatı namaz, müminin miracıdır. Ailene namazı emret. O’na sabrederek devam et. Biz senden bir rızk istemiyoruz. Rızkı biz veririz.

Sonuç takva içindir. (taha;132)”

Kurana iman edin…

Hakkı batılla karıştırmayın, bile bile hakkı gizlemeyin…

Namazı dost doğru kılın, zekatı verin, rüku edenlerle birlikte rüku edin(namazı cemaatle kılın)…İnsanlara iyiliği emrederde, kendinizi unutur musunuz?

Sabrederek ve namaz kılarak, Allah’tan yardım isteyin. Şüphesiz namaz Allah’a derin saygı duyanlardan başkasına ağır gelir. ( Bakara suresi;41,42,43,44,45.ayetler)

“Sana vahyolunan kuranı anlayarak, sindire sindire oku. Namaz kıl. Muhakkak ki şartlarına uygun namaz, edepsizlikten, kötülükten engeller. Muhakkak ki Allah’I zikretmek en büyük şeydir. Allah her ne yaparsanız bilir” (ankebut suresi;45. Ayet).

Allah’ı kandırmak, atlatmak, uyutmak mümkün değil. Yine peygamberiz Hz. Muhammed (s.a.v.) inanla inanmayanı namaz ayırır. Namazın dindeki yeri vücuttaki baş gibidir. Buyuruyor.

Namaz miraçta farz kılındı.

Miraç atmosferini yakalamaktır namaz.

Namazda hazırlık  önemli.

Her namaz miraçtır. Secdeye varmak, Allah’la buluşmak namazdır.

Dert giderme aracıdır namaz. Allah’a teslim olmanın ispatıdır namaz. Her namaz % 100 cennetin kendisidir. Şüpheli namaz olmaz.

Allah kulunu sorguya çektiğinde, imandan sonra namazı soracaktır.

Namazdan geçersen korkma. Namaz; insanı haramdan, kötülükten, ahlaksızlık tan korur. İnsana Allah’a kul olma bilincini verir. Her namaz son namazdır. Bir daha ömrün olacak mı? Hiçbir namaz, kılınan namazın yerine geçmez. Namaz kıldıkça kilitlenir. Damıtılır.

Müminin hedefi namaz, miraç tır. Bu son namazdır der.

Miraca yükselme eğitimi yapar. Hatalarımızı tekrarlamayacağız.

Mümin şımarmaz, aşkı bitmez, heyecanı sönmez namazda. Namaz imanın en büyük ispatıdır. Mümin; gaybe inanan, namaz kılan kişidir. Namaz kılmayanı ashab kafir olarak görüyordu. Oruç ve zekâtı ihmal edeni günahkar olarak görüyordu. Namazımızı sorgulayarak, miraca bizi götürüyor mu? Bunun muhasebesini kendi kendimize yapmalıyız.

Namaz bizi, kötülükten, edepsizlikten engelliyor mu?

Yalan ve gıybete dikkat ediyor muyuz? ALLAH’ İsmini duyunca yüreğimiz titriyor mu? Namaz bize cennet heyecanı, cehennem endişesi veriyor mu?

Gerçek namazda insanı ayağı kesilse anlamaz. Son kıldığımız namaza kadar bu umudumuz sönmez. Şeytanın namazımıza müdahalesini önlersek gerçek namaza ulaşırız. Namaz kılanın işi iyi gider. Az gelir ile bereket bulur.

Çok gelir ile bereket bulamayan namazını test etsin.

Ey iman edenler; dinin direği olan Namazları, her türlü aşınmaya, pörsümeye, yıpranmaya, gevşemeye karşı titizlikle koruyun. Namazı mekanik hareketlere dönüştürmeyin.

Namazda okuduklarınızı özümse ve anlamaya çalış.

Vaktinde ve gereği üzere kılalım. Namazımız, ibadetimizin en güzel yanı, bireyi ve toplumu her türlü aşırılıklardan, kötülükten uzak tutmasıdır.

Namaz inananı, ahlaki meziyetlerle donatır. Dengeli, ölçülü, uyumlu, adil, iyiliksever ve orta yolu izleyen, ümmet oluşturur.

Namazları, titizlikle orta namazı muhafaza edin ve bunun için, yürekten bir saygı ve bağlılıkla Allah’ın huzurunda kıyama durun. (Bakara suresi;238. Ayet)

Namazın alt yapısı; namazının yerinede dikkat et. Sıradan namaz mı? Miraç mı?

namaza durunca dünya ile ilgini kesebiliyor musun? Namaz temizlik ibadetidir.

Günde beş defa temiz ol. Namaz yeri cami önemlidir. İslam sadelik, ihlas ve züht üzerinde gider. Şatafatlı, süslemeli camiler namazın tuzaklarıdır.

Demokratik, laik sisteminin camileri. Ali Şeriati; bu günkü camiler zühtün altın buzağılarıdır sözünü boşuna söylememiştir.

Namazın 13. Farzı tadili erkâna uymaktır. Ufak bir hata miraçtan döndürür. Yüce Rabbimiz Namazlarımızı miraca dönüştürtürsün inşallah.  Selam ve dua ile.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ