Nikah Ve Evlilik

Nikah Ve Evlilik

Bu mevsimler evlilik için ideal aylardır.

Neslin devamı, cinsel arzunun tatmını, huzurlu yaşamın gereği, aynı yastığa baş koymanın en sağlıklısı; evlilik ve dine uygun nikâhla mümkündür.

Günümüz Allah bekarlara yardım etsin. Onlar için yuva kurma, huzurlu bir yaşam için evililik çok hemde çok zorlaşmıştır.

Medyanın evliliği kötülemesi, cinsel arzunun evlilik dışı giderme yollarının teşvik edilmesi, zinanın suç olmaktan çıkarılması, düğün masrafları (özellikle, düğün salonu, kuaför, makyaj, gelinlik... abartılı olanlar) evliliğe engel bir hal almıştır.

Uzun sureli sevgili olma, flört veya evlenmeden birlikte yaşama, haya ve edebin azalması... ve benzeri haram durumlar evlilik için sıkıntıların bir başka boyutudur.

Netice itibarıyla haram olan evlilik dışı yaşam bayanları daha çok mağdur etmektedir.

Medyanın etkisinde kalmadan, kötü örnekleri genelleme yapmadan, geçim endişesine kapılmadan ve meşru dairede evlenmeye özen gösterelim. 

Evlenme çağında olanlara evlenmelerini tesvik, maddi ve manevi destek verelim.

Onun için derim ki; görüştüğünüz, sevdiğiniz, sevgili olduğunuz, flört ettiğiniz... karşı cinsteki insanlarla işi uzatmadan nikah kıymanızı yani evlenmenizi veya ilişkiyi sonlandirmanizi tavsiye ederim.

Gençliğin verdiği heyecan, nefsin arzusuna boyun eyme ve şeytana uyma ile bu ilişkiler uzarsa; hayatınızın ileriki safhalarında özellikle bayanlara tamiri imkansız acılar bırakır.

Evlilik korkulacak bir durum değildir. Biraz fedakarlık ve iktisatla geçim sıkıntısının yani fakirliğin evliliğe engel olmadığıdır. 

Hatta bekar iken geçinemeyen veya "nasıl geçinirim?" Diye evlenmekten korkanların evlendiklerinde bu endişelerin yersiz olduğudur.

Evlenecek kişilere resmi nikah'ın yanına dini nikâhı da mutlaka kıyalım. 

Daha önce ZINA resmen suç olduğundan resmi nikâh ile bu yasağın kalkıp MEŞRU olması dinen nikahın caiz olması ihtimali daha yüksek olduğuydu. 

Ancak "ZİNA" nin suç olmaktan çıkması nikâh aktı için daha büyük sıkıntılara sebep olmaktadır. Cinsel ilişki YASAK olmadığı için Resmi nikâh bu ilşkiyi MEŞRU yapmamaktadır.

Oysa dinen meşru nikâhta "Haram olanın Nikah ile helal" olmasıdır. 

Yani haramın veya yasak olanın; helal yani yasal olması evlilik aktinin temelidir.

Evlilik gibi hayatımızın en önemli olayını nikâh ile gerçekleştiği için nikahın dinen meşru olmasına özen gösterelim. 

İşin ehlî bir hocadan destek alarak dine uygun nikah kıymaya çalışalım.

Selam ve dua ile.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ