Ofansif revizyonla yeni bir strateji gelir mi?

Ofansif revizyonla yeni bir strateji gelir mi?
13-09-2024

Petrolspor, bu sezon şampiyonluk iddiasıyla büyük bir heyecan ve beklentiyle yola çıkmıştı. Ancak, geçen hafta deplasmanda Kastamonuspor karşısında oynanan etkisiz futbol alınan mağlubiyet, bu hedeflerin ne denli zorlayıcı olduğunu gösterdi.

Kırmızı-beyazlı ekip, kadrosunu güçlendirmek adına önemli transferler gerçekleştirmişti; fakat defansif bir oyun anlayışı, bu potansiyelin sahaya yansımasını engelliyor. İlk iki hafta boyunca taraftarlar bekledikleri futbolu göremedi ve bu durum büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Petrolspor’un mevcut sistemindeki eksiklikler, takımın yaratıcı yeteneklerini ve ofansif gücünü bana göre oldukça kısıtlamakta.

Şampiyonluk yolunda, sadece güçlü bir kadro kurmak yeterli değil; bu kadronun doğru oyun sisteminde oyuncu özelliklerine göre ve etkili bir şekilde kullanılması da büyük önem taşıyor.

Ben şahsen Petrolspor'u zincirlenmiş bir aslana benzetiyorum.

Şenol hocanın daha cesur daha ofansif ve daha kreatif oyuncularla sahaya çıkması, taraftarın futbol keyfine de olumlu bir katkı sağlayacaktır.

Petrolspor’un, mevcut defansif oyun anlayışını geride bırakıp, zincirlerini kırarak sahada saldırgan bir futbol sergilemesi, hem takımı hem de futbolseverleri memnun edecektir.

Artık sahada, sıradan bir performanstan çok daha fazlasını görmek istiyoruz. Petrolspor’un, bu değişimle birlikte büyük bir dönüşüm yaşamasını ve sahada parlayan bir futbol sergilemesini dört gözle bekliyoruz.

En iyi savunma bilinçli ve temkinli hücumdur düşüncesiyle karşısına çıkmasını umduğum yarın ki rakibimiz Tuzlaspor yeni ismiyle Beykoz 1908 AŞ takımını tanıyalım.

BEYKOZ 1908 AŞ 'Yİ TANIYALIM

Geçtiğimiz sezon TFF 1.Lige veda eden Tuzlaspor'da kulüp başkanı Fevzi İlhanlı kulübü yaklaşık 65 milyona bir başka İstanbul ekibi Beykoz 1908 AŞ'ye devretti.

Sezona İskenderun deplasmanında aldığı 1 puanla başlayıp ikinci hafta ise evinde Fethiyespor'u 2-0 mağlup edip 4 puanla iyi bir başlangıç yapan İstanbul ekibi kurduğu kadroyla yeni sezona play-off hedefiyle başladı.

Teknik Direktörlüğünü tıpkı Şenol Fidan hocamız gibi daha önce Beşiktaş alt yapılarında çalışan, son olarak  Pendikspor'da yardımcı antrenörlük görevi yapan 41 yaşında ki Eren Şafak'ın yaptığı Beykozspor sahaya 4-1-4-1 sistemi ile çıkıyor.

Kalesini eski Galatasaray ve Millî takım futbolcusu Semih Yuvakuran'ın oğlu Utku Yuvakuran korumakta.

26 yaşında 1.92 boyunda ki tecrübeli eldiven 2016-2021 yılları arasında Beşiktaş kalesini 20 kez korudu.

2022-2023 sezonunda kırmızı beyazlı ekibimizde forma giyen forvet oyuncusu Melih Kılıç'ın yanı sıra Menemen FK 'dan tecrübeli savunma oyuncusu Gençer Cansev, Bodrum FK 'dan sol bek Ali Eren İyican, 24 Erzincanspor'dan forvet Adem Metin Türk, İskenderunspor'dan Hamza Küçükköylü ve Muşspor'dan Ozan Papaker gibi isimleri katan İstanbul ekibi Batman'da kırmızı beyazlı ekibimize karşı sahaya 1 puan için çıkacağını ve katı savunma sergileyeceğini düşünüyorum.

Daha önce iki kez karşı karşıya geldiğimiz eski adıyla Tuzlaspor'a karşı 1 beraberlik 1 mağlubiyet aldık. Rakibimizi hiç yenemedik.

Umarım orta sahada ofansif anlamda daha yaratıcı hücum gücünü arttıracak oyuncularla çıkıp hem kanatları hem Atabey'i iyi besleyen oyunun büyük bir bölümünü rakibinin üçüncü bölgesinde oynayan bir Petrolspor izlemek dileğiyle yarın güçlü bir taraftar desteği için Batman Yeni Stadyum'unda buluşmak üzere diyorum.

 

Esen Kalın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?