Okuyucu ne istiyor

Okuyucu ne istiyor
08-06-2024

Değerli Sonsöz Gazetesi okurları; İnternet sayfamıza öyle yorumlar istek ve temenniler geliyor ki, uzun bir aradan sonra tekrardan sizlerden gelen yorumlara yer vermeye karar verdim.

İnternet sayfamız www.sonsozgazetesi.net adresini günde en az 25- 30 bin kişi tarafından tıklıyor.

Bir yerel gazete için oldukça yüksek bir rakam.

Bunu biz söylemiyoruz.

Bu tıklama sayısını internette reklâm veren şirketler söylüyor.

Sevgili okurlarımızın, internet sayfamıza girdiklerinde aradıklarını bulduklarının kanaatindeyim.  Güncel ve farklı haber ve yorumlar, yani kısacası Batmanla ilgili her şeyi gazetemiz sayfasında buluyorlar.

Buluyorlar diyorum, çünkü okuyucularımızın yaptığı yorumlardan ve takip etmelerinden biliyorum.

Haber ve yazarlarımızın yazılarını düzenli takip edenler var.

O kadar bilinçli okuyucularımızın olması bizleri daha da şevk ettiği gibi, bizim de ufkumuzu genişletiyor.

Sevgili okurlar, sizlerden gelenleri hiç yorum katmadan yayınlamak istiyorum;

***

ÖMER

Boğulma vakalarının en fazla ve yaygın olduğu illerin başında ilimiz Batman geliyor. Ancak İlimizdeki kamu kurum ve kuruluşları özellikle TPAO yüzme havuzlarını tasarruf tedbirlerine istinaden havuzları açmama kararı almışlar. TPAO havuzuna giderken yıllık aidat ücreti ödeniyor günlük giriş ücreti ödeniyor. Havuzda çalışanlar maaşlarını kurumdan alıyorlar. Havuz kesinlikle zarar etmiyor.  Boğulma vakalarına rağmen bu havuzlar hangi mantıkla açılmayacak daha 3 gün önce 2 çocuk Batman çayında can verdi. Günde 45.000 varil petrol üreten TPAO ufak bir havuz için mi tasarruf tedbiri alıyor. Bu konu hakkında TPAO bölge müdürlüğünden bir açıklama bekliyoruz.

***

HİRA

Batman n gözde yeri olan DSİ bahçesi bom boş bir şekilde orda duruyor.  Halkın hizmetine sunulması gerekiyor. Koskoca alan personel tarafından da kullanılmıyor zaten. Batman Valisi Sayın Ekrem Canalp, bu konuda bir proje yapmalı ve o bahçeyi halka açmalıdır ki, tarih onu Batman’ın altın sayfalarına yazsın.

***

RIDVAN

Batman’ın en işlek Diyarbakır caddesinde çay ocakların sahipleri masa ve sandalyelerini kaldırımdaki ağaçların arasına bırakıyorlar çok çirkin bir görüntü oluşturuyor. Belediye yetkilileri lütfen biraz duyarlı olunuz.

***

ABDULKERİM

İlimizin en gözde mahallesinde Bahçelievler Mahallesi 1624 sokak hemen yanı başımda 6 kat izni verildi ama gelin görün ki bana gelince 3 kat izin veriliyor. Bu nasıl bir imar planı önce bu adaletsizliğe bir çözüm bulsun belediye yetkilileri.

***

ALİ

Cudi Mahallesi ve Bayındırlık Mahallesi'nde seçimden hemen sonra birçok ev kat attı ve yeni evler inşa edildi bir çözüm olur inşallah bizimde evimiz var bizde kaçak kat atalım o zaman. Gülistan başkan bu konuda bir denetleme yapabilir mi?

***

İLHAN

Ülkede gıda terörü var. İsteyen istediği fiyata satıyor. Belli bir rayiç yok. Ülkenin her yanında denetimsizlik almış başını gidiyor. Halk pazarına gidiyoruz ucuz olması gerekirken adamlar bilmem hangi markette fiyat bu diye önümüze koyuyorlar yani büyük marketlerin fiyatını baz alıyorlar. Denetleme şart diyorum.

***

KEMAL

Benim 3 çocuğum 19 Mayıs mahallesinde şehit öğretmen ortaokuluna gidiyor. Okulun etrafında hep torbacı var, okulun arkası torbacıların mekânı. Lütfen Batman Emniyet müdürlüğü bu konuya bir el atsın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?