Sizin farkınız olmalı…

Sizin farkınız olmalı…
10-07-2024

Kürt meselesinin çıkış noktası sosyalizmdir.

Yani halklar arasında eşitlik ve sosyal adaleti sağlamak amacıyla 55 yıl önce başlatılan fikir akımı günümüze kadar gelmiştir.

Kimi dönemler şekil değiştirse de Kürt meselesinin temelinde eşitlik ve adalet vardır.

Bunda mutabık mıyız?

İtirazı olan var mi?

Yok tabi…

Kendimizi inkar edersek o ayrı mesele…

31 Mart yerel seçimlerinde halk bir kez daha ‘kendi kendini yönetme’ hakkını elde edebilmek için yüzde 64.52’lik en yüksek oyu alarak ipi göğüslemiş ve yerel yönetimi kayyumdan devralmıştır.

Herkes halkın tercihine saygı göstermek zorundaydı ve DEM Parti Belediye Başkan adayı Gülistan Sönük Batman’ın ilk kadın Belediye Başkanı olarak göreve gelmişti.

Türkiye de ilk kez eş başkanlık sistemini getiren DEM Parti bu kez seçimden önce ve sonra bu meseleyi kriz haline dönüştürdü. Olmaması gereken bir takım gelişmeler oldu işin ilginç olanı ise; kimsenin sorumluluk almamasıydı. Seçimden 3 ay geçmiş hala eş başkan kim?

Belli değil..!

Peki, DEM Parti nasıl bir parti?

Uzaktan kumanda ile yönetilen bir parti mi, yoksa gerçekten halkın iradesine saygı gösteren bir parti mi?

Bunu zaman gösterecek.

***

Şimdi gelelim eşitliği, sosyal adaleti, barışı ve kardeşliği savunan ve bu amaçla vücut bulmuş DEM Parti’ye;

DEM Partiyi temsil eden ve oradan talimat alan Eş Başkan Gülistan Sönük, 5 Temmuzda 2024 tarihinde 122 personel alımı için gerekli onay evraklarına imza atıyor.

Son başvuru da 8 Temmuz olarak belirleniyor.

Onay kararı aynı gün kamuoyuna duyurulması gerekirken 3 gün bekletilip, alım gününde yani 8 Temmuzda Belediyenin resmî internet sitesinde yayımlanıyor.

Ardından olayı fark eden Aydınlık Gazetesi bu haberi manşetine alıyor. Bu kez Belediye Eş Başkanı Sönük apar-topar bir karar daha alıp, ısmarlama personel sınavını 9 Temmuz 2024 tarihine kaydırıyor, Ardından yerel basının haberi oluyor.

Peki, size soruyorum;

Bu işin altında bir bit yeniği yok mu?

Dünyanın neresinde personel alım duyurusu sınav günü kamuoyuna duyuruluyor?

Belli ki kendi adamlarını rant karşılığı işe alıp, yıllardır savunulan ve uğrunda on binlerin kan döktüğü eşitlik ve sosyal adalet kavramı unutuldu!

Eğer personel alımında adam kayırıyorsanız kusura bakmayın sizin de diğerlerinden hiç mi hiç farkı kalmaz.

***

Göreve gelir gelmez kayyumun işe aldığı veya yönetici yaptığı kişilerin tamamı ya çöpe, ya mezarlığa, ya da kanalizasyon işlerine verildi.

Kayyumda aynısını yapmıştı.

Anlayacağınız ‘al birini, vur ötekisine..!’

“Halk nasıl olsa başka partiye oy vermez, biz her zaman yerel iktidardayız, ne yapsak yanımıza kar kalır.” zihniyeti ile hareket etmek bu halka yapılabilecek en büyük ihanettir.

Özel bölümler açacaksın, sınav günü duyuru yapacaksın, yandaşlarına önceden haber vereceksin ve elinizde ki yetkiyi suistimal edeceksiniz!

Bunu kendinize yakıştırıyor musunuz?

***

Bundan böyle eşitlikten, haktan, hukuktan, sosyal adaletten söz etmeyin bu kavramlar siz Belediye yöneticilerine yakışmıyor.

Hele DEM partiye hiç yakışmıyor.

Her defasında meydanlara çıkıp, bu halkın hakkını savunduğunu zanneden İl Başkanı Mustafa Tekik acaba bu konuda ne diyecek?

Susarsa demek ki o da bu işin için de…

Yok eğer delikanlı gibi çıkıp, ‘parti bu işin içinde değil’ derse o zaman biz de çıkıp, sayın Tekik’i kamuoyu huzurunda anlından öperiz.

Şaibeli olan personel alım ve sözlü sınavı derhal iptal edilmeli ve tüm Batman halkına açık ve şeffaf bir biçimde yapılmalı ve sizlere yakışanda bu…

***

Kendinizi komik duruma düşürmeyin.

Ezilen, hakkı yenilen, adalet ve eşitlik isteyen, zulme uğrayan sizlersiniz.

Buradan bir kez daha haykırmak istiyorum;

Sözün özü; “Eğer halkınızı düşünüyor ve eğer halkçı ve eşitlikçi bir anlayışa sahipseniz. Zulme uğrasanız bile zulmetmeyin ve asla zulmedenlerden olmayın…”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Salih Aktaş
Salih Aktaş 2 ay önce
Hewal Ercan… eline yüreğine sağlık. Personel alımı yapacaklar yüzlerine gözlerine bulaştırıyorlar.
Bunlara kim akıl veriyor kardeşim? Kayyum geliyor kadro değişiyor. DEM geliyor kadro değişiyor. Bence Eyalet sistemi getirilirse çok daha iyi olur. Belediyeler suistimallere açık kurumlar.
Bunlar eşitlikçi dedik, aynı tas aynı hamam. Değişen hiç bir şey yok.
Nihat döner
Nihat döner 2 ay önce
Belediye tam bir çiftlik gibi kullanılmaya başlandı. Meclis üyelerinden parti yetkililerine kadar belediyeyi bir kahvehaneye çevirmişler. Canı sıkılan belediyeye geliyor egosunu tatmin ediyor arkasını dönüyor gidiyor. Kim ne yapıyor belli değil. Böyle giderse belediyeyi de kaybedecekler
Kemal Eripek
Kemal Eripek 2 ay önce
Tebrikler sayın Atay…
Bir gerçeği daha orta yere sermişsin.
Valla kim iktidara gelirse değişen bir şey olmaz.
‘Fakir çalmasını bilmediği için fakirdir.’ Diyenler sonradan nasıl zengin oyduysalar bunlarda sonradan zengin olacak. DEM ve devamı partilerin baronları nasıl zengin oldu bunun hesabı sorulmalı. Tekik’e gelince Devlet Bahçeli ile hatıra fotoğrafı çeken bir yaratık. Bunun savunulacak hiç bir yanı yok. Bunlar sosyalist ise ben de koministim…
Latif Demir
Latif Demir 2 ay önce
Ercan bey yine yaptın yapacağını tabuları yıkıyorsun. Arkandayım be yoldaş..,
Yalçın güven
Yalçın güven 2 ay önce
Aziz kardeşim bu halkın vebali herkesin üzerindedir adaleti hakkı hukuku istiyorlar sonra hukuksuzluk haksızlık yapıyorlar olacak iş değil
Ali tam
Ali tam 2 ay önce
Sayın yazar gerçekteyse dediğin gibi bunların hepsi aynı kim yönetime gelirse rant peşine koşuyor. Dediğin gibi al birini vur ötekisine