Sizlerden gelenler

Sizlerden gelenler
04-09-2024

Gündem o kadar yoğun ki, değerli Sonsöz Gazetesi okurları yaptıkları yorumlarla sorunlara ne kadar duyarlı olduklarını gözlemledik. 

İnternet sayfamıza öyle yorumlar istek ve temenniler geliyor ki, uzun bir aradan sonra tekrardan sizlerden gelen yorumlara yer vermeye karar verdim.

Sevgili okurlarımızın, internet sayfamıza girdiklerinde aradıklarını bulduklarının kanaatindeyim.  Güncel ve farklı haber ve yorumlar, yani kısacası Batmanla ilgili her şeyi gazetemiz sayfasında buluyorlar. Buluyorlar diyorum, çünkü okuyucularımızın yaptığı yorumlardan ve takip etmelerinden biliyorum.

Haber ve yazarlarımızın yazılarını düzenli takip edenler var.

O kadar bilinçli okuyucularımızın olması bizleri daha da şevk ettiği gibi, bizim de ufkumuzu genişletiyor.

Sevgili okurlar, sizlerden gelenleri hiç yorum katmadan yayınlamak istiyorum;

***

İBRAHİM BEY

Yıllardır taziye yemekleri veriliyor. Bu uygulamanın kaldırılması taraftarıyım. Yemek için taziyeye gelen bir zahmet gelmesin. Taziye sahiplerine maddi-manevi yardım yapılması gerekirken, aksine daha zor duruma düşüyorlar. Belediye kaynakları tüm halkın malı olup altyapı, üst yapı temel hizmetler yoluyla kullanılmalıdır. Bir önerim de şudur: Maddi durumu düşük taziye sahiplerinin banka iban numaraları, karekod vs yoluyla paylaşılmalı, isteyen buraya para yatırmalı, bu şekilde dayanışma sağlanmalıdır.

***

MAZLUM

Ailenin en acılı gününde yemek dağıtma toplama hiç uygun olmaz, taziye gelen yüzlerce insanın yemeğini karşılamak gerçekten zor imkansız. Taziye yemekleri verilsin diyen siyasi parti ve STK’lara önerimdir. Madem öyle yemek işini üstlenin ve dağıtmak için eleman temin edin, hepsini acılı aileye yüklemek zor, belediye halkın kurumu dur. Halkın kurumu belediye yemek tayin etmek belediye hizmetlerini yoksul yetim haklarını gasp anlamında oluyor kul hakkıdır.

***

ŞAHİN ALTUN

Öncelikle herkese merhabalar arkadaşlar taziye yemeğinin kaldıramadı yönündeki uygulama geç kalınmış bir durum. Kimi taziye sahipleri yemek verme konusunda büyük sıkıntı çekmezlerdi. İmkanı olmayan taziye sahipleri ya kredi çekiyorlar yada ordan burdan borç almak durumunda kalıyorlardı. Taziye evinde yemeğin tamamıyla yasaklanması ve yemek dağıtacak taziye sahiplerini hem uyarmak hemde gerekirse ceza vermek olması zabıtaların taziye evinde olan taziyeleri dolaşmak ver gerekirse ceza kesme yetki olmalı umarım bu alınan kararlar herkesin duyarlı olması gerekir.

***

MUSTAFA

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde taziye yemekleri kesinlikle yasaktır ve caiz değildir eskiden taziye evinde yas olduğu için konu komşu o eve üç gün boyunca yemek çorba verirlerdi. Şimdi düğün yemeği taziye ye bulaştı…

BATMANLILAR

Yemeğin kaldırılması doğru bir karar tabi ama yemek yerine aileye talepleri doğrultusunda yemeğe ayrılan bütçe kadar maddi destek olunabilir. Kaldıracaksa adam gibi kaldırılmalı masa sandalyeler çıkarılmalı mutfak kapatılmalıdır. Bunu da belediye yapmalıdır şehir dışından gelenler varsa evde yapılabilir eve götürsünler o şekilde 4/1 biri masraf olmaz.

***

İSA KANDEMİR

Değerli Batman halkına hizmet eden Diş Hastahanemizin bu çağrısı değerlidir. Ancak bu çağrıya uyabilmek ve sağlık sıkılması yaşamamak veya yaşatmamak için Hastahanemizin üzerine önemli görevler düşmekte ve bu görevleri en güzel şekilde icraat edebilmek için de sistemin oturması gerekmektedir. Nitekim her hastalık gibi diş hastalığı önemli ve bu hastalığın kontrollerinin zamanında yapılabilmesi için kontrolün yapılacağı tüm doktorlara zamanında ulaşmak gerekir. Nitekim bazen yapılan bir uygulama bir günde bitirilebilirken bunun için hastaya randevu üstüne randevu, erteleme üstüne erteleme verilerek hastanın hastalık sıkılmasına girerek hastahaneye gitmeye olumsuz bakmasına sebep olmaktadır. Nitekim zaten bilinen bir gerçek ki var olan doktorlarımız Batman halkının tedavisine yetmezken üstüne bide altı ayda bir yapılacak kontrollere hiç bir şekilde yetememektedir. Öncelikli olarak bu sorunlara ivedilikle çözümler sağlanması doktor sayısının ve Batman poliklinik sayısının arttırılmasına yönelik çalışmalar yapılmalıdır. Bu sorunlara çözüm üretildiği zaman Batman halkı bahsi edilen güzel hizmete karşılık vererek tüm kontrollerini sıkılmadan yapacaktır.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?