Talebimiz Tweetinizde gizli

Talebimiz Tweetinizde gizli
15-08-2024

Geçtiğimiz gün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, eski adıyla twitter yeni adıyla X’te Batman Havalimanını paylaştı.

Havalimanının 4 uçak park yeri ile hem Batmanlıların hem de bölgenin hizmetinde olduğunu belirtti.

Havalimanımız son derece aktif ve sorunsuz bir şekilde hizmet verse de uçuş sayıları ve uçuş noktası sayıları Batman halkını tatmin etmemektedir. 

Batmanımızın bu eksiğine daha önce de değinmiştik.

Değinmeye de devam edeceğiz.

Malumunuz yıllardır Batman Havalimanından İzmir, Antalya ve Trabzon gibi şehirlere de seferler düzenlenmesini talep ediyoruz.

Her gün olmasa bile haftada en azından 2-3 sefer düzenlenmelidir.

Havayolu ulaşımı şehirlerarasında ticaret, turizm, kültürel bağlar kurarken şehirlerin kaynaşması ve kardeşliği için de önem arz etmektedir.

AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Hüdapar Batman Milletvekili Serkan Ramanlı ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı hemşerimiz Mehmet Emin Ekmen konuyla ilgilenmelerine rağmen henüz Batmanlıların bu talebi karşılık görmedi.

Hemşerilerimiz hem sefer sayılarının hem de uçuş noktası sayılarının artırılmasını talep etmektedir.

***

Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na Batmanlılar adına buradan seslenmek istiyorum:

“Sayın Bakanım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak yatırımlarınızı, hizmetlerinizi görüyoruz. Batmanlılar olarak biz de sefer sayılarının ve uçuş noktalarının artırılması yönünde inisiyatif almanızın Batmanımıza en büyük hizmetlerinizden biri olacağını düşünmekteyiz.

Gerek Batman’da ikamet eden, gerekse de başka şehirlerde ikamet eden tüm Batmanlı hemşerilerimiz sizden müjde beklemektedir.

Artık Batman ilini havayoluyla İzmir, Antalya ve Trabzon illerine bağlayınız.  Yıllardır Diyarbakır, Mardin hatta Gaziantep Havalimanlarından gittiğimiz şehirlere artık kendi havalimanımızdan uçalım. Yıllık 2 milyon yolcu kapasitesine sahip havalimanımız gibi bir nimetimiz varken bunu neden değerlendirmeyelim, bundan neden istifade etmeyelim?

Turizm acenteleri bir yandan, vatandaşlar bir yandan sürekli bu konunun gündemde tutulmasında ısrarcı oluyorlar.

Bu şehrin turizmi, ticareti, sosyo-kültürel yapısı, havayolu ulaşımıyla başka bir yöne evrilebilecektir. Türkiye’nin doğusundaki Batman’ı İzmir ve Antalya gibi en batısıyla ve yine güneyde olmamız yönüyle kuzeydeki Trabzon’la havayolu ulaşımımız olması Batmanımıza çağ atlatacaktır.

Ulaşımın önemini, bakan olarak siz elbette ki çok iyi bilirsiniz. Sizden tüm Batmanlıları sevindirecek bu konuda elinizi taşın altına sokmanızı talep etmekteyiz.”

Batman halkının bu haklı talebi mutlaka ısrarla dillendirilmeli ve sonuç alınıncaya değin de gündemde tutulmalıdır.

***

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun attığı tweetin altındaki yorumlara bir göz atayım dedim, bakmaz olaydım.

Batman ile ilgili en ufak bir fikri bile bulunmayan insanların yaptıkları yorumlar her ne kadar kendi seviyelerinin bir göstergesi olsa dahi burada bize bir eksiğimizi göstermesi açısından önemli buluyorum; Batmanımızın tanıtımını, PR’ını yeterince yapamıyoruz demek ki!

Batman’a ilk defa gelen vatandaşlar da şehrimizi böyle beklemediklerini, gayet modern ve medeni bir şehir manzarasıyla karşılaştıklarını söylüyor.

İş nereye varıyor, elbette ki tanıtım ve reklama varıyor!

Yeri gelmişken Sakıp Sabancı’ya atfedilen bir sözü de hatırlatmış olayım; “100 liram olsa 99’unu reklama ayırırdım.”

Bu güzel şehri layık olduğu şekilde tanıtmalı ve şehrimize sahip çıkmalıyız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?