- 21-03-2022 07:30
- 20-03-2022 14:44
- 138
Rusya ve Ukrayna arasında devam eden çatışma uzadıkça Dünya Ülkelerinin tedirginliği artmaktadır.
Rusya, Ukrayna’da sıkışırsa Nükleer silah kullanabilir mi? Bundan dolayı Üçüncü Dünya savaşı çıkar endişesi giderek devam etmektedir.
Rusya, Nükleer silah kullanırsa Tüm Dünya bu işe bulaşır. Aynı zamanda bu Dünya’nın sonu anlamına gelecek.
Rusya’nın ara ara Nükleer silah kullanma tehdidi blöf mü yoksa gerçek mi? Bu soruya uzmanlar cevap verebilir.
Rusya Ukrayna ile yaptığı görüşmelerin Dünya kamuoyunu oyalama taşıdığı görülmektedir. Ukrayna’ya hâkim olmak için zaman kazanmak istemektedir.
Ukrayna’ya hâkim olduktan sonra diğer komşu Ülkelere yönelmek isteyecektir. Sırayla kendine komşu olan Ülkelere hâkim olmayı amaç edinmektedir.
Zira Rusya hiçbir komşu Ülkenin NATO’ya girmesini istememektedir. Komşu Ülkelerin NATO’da bulunması kendisi için risk barındıracaktır.
Rusya kendine komşu Ülkelere hâkim olmak isterken ABD ve Avrupa ise Rusya’yı zayıflatmak için tedbirler almaktadırlar.
Bir taraftan ekonomik ve siyasi yaptırım yapan ABD ve Avrupa diğer taraftan Ukrayna’ya yardım etmektedirler.
ABD ve Avrupa askeri anlamda işin içine girmeden işi Ukrayna üzerinden yürütmek istemektedirler.
Zira işin içine girerlerse hem askerleri ölecek hem de daha şiddetli bir şekilde Savaşın yayılmasına sebep olunacaktır.
ABD ve Avrupa Rusya’nın bir bataklığa saplanmasını istemektedir. Rusya’nın Afganistan tipi girdaba girip çıkamamasını arzu etmektedirler.
Rusya ‘da bir defa bu oyuna geldi. Bu oyundan nasıl çıkarım düşüncesi onu en son yapacağı şeyi ilk yaparım tehdidi yapmasına sebep oldu.
Sokak çatışmaları ile Rusya uzun yıllar Ukrayna’da kalabilir. Ancak Rusya’nın buna tahammül edecek durumu yoktur.
Rusya da bu yüzden B planı olarak sokak çatışmalarında Çeçenleri kullanmak istiyor. Rusya tarafından kullanılan Kadirov da dünden buna razıdır.
Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşın uzaması hiç kimsenin lehine olmaz. Özellikle ekonomisi kırılgan olan Ülkeler için katlanılmaz düzeye gelebilir.
Zira bu çatışma Türkiye’de ayçiçeği yağının bile astronomik rakamlara ulaşmasına yol açtı. Aynı zamanda doğalgazın daha da yükselmesine yol açacaktır.
Bu yüzden Türkiye Rusya ve Ukrayna arasında süren savaşı bitirmek için elinden geleni yapmak zorundadır.
Türkiye savaşı sona erdirmek için arabulucu rolüne büründü. Antalya’da Rusya ve Ukrayna arasında barış görüşmeleri başladı.
Elbette Rusya istediğini almayıncaya kadar savaşa devam edecektir. Rusya sıkıştıkça daha tehlikeli işler yapmaya başladı.
Rusya artık Ukrayna’nın savaşta yenildiğini kabul etmesi için Sivilleri bombalamaya başladı. Sanırım sivil ölümleri giderek artacaktır.
Ukrayna’yı bir an önce teslim olmaya zorlayacak her türlü hamleye girişecektir. Bu da Ukrayna’yı ikilemde bırakacaktır.
Diğer taraftan Rusya’nın Ukrayna’yı ele geçirmesi ile Karadeniz’de Türkiye’ye komşu olması Türkiye için bir tehdit unsuru olur mu?
Aynı zamanda Rusya’nın Ermenistan ve İran ile ittifakı ve Suriye’de hâkim olduğu bölgelerin Türkiye’ye komşu bölgeler olması Türkiye’yi düşündürtmelidir.