Yeni terör metodu

Yeni terör metodu
30-09-2024

Terör metotları da kendini çağa göre güncellemektedir.

Sonuçta amaç halkı; korkutma, paniğe sevk etme olduğuna göre her türlü imkânı kullanmaktadır.

Terör metodunu güncelleştiren en tehlikeli örgüt İsrail Terör Örgütüdür.

İsrail Terör Örgütü Lübnan’da dijital terör çağına geçiş yaptı.

Dijital çağın terör metodu da dijital materyalleri kullanarak karşı tarafı ya da halkı teslim almaya yönelik çabalardır.

İsrail Terör Örgütü çağrı cihazları ve akabinde telsizler üzerinden Hizbullah’a karşı şok bir terör dalgası geliştirdi.

Bu terör metodu elektronik cihazlar içine plastik patlayıcı koyarak yapıldı.

Ancak plastik patlayıcı patlatma metodu da ilginç idi.

İsrail Terör Örgütü bu terör operasyonunu sadece kendisi yapmadı ona destek olan Amerika ile sonuca ulaştı.

ABD’ye ait EC-130H Compass Call isimli muhabere uçağı çağrı cihazları ve telsizlerin içindeki plastik patlayıcıları elektromagnetik pulse yayarak patlattı.

İsrail terör yöntemlerini her şekilde ve her yerde hiçbir sınır tanımadan ve hiçbir ilke gözetmeden yapmaktadır.

Dün ve Bugün Gazze’de, bugün ilave olarak Lübnan’da elektronik terör metodu uygulayan İsrail Terör Örgütü dünya üzerindeki diğer terör örgütlerine örnek oldu.

Yarın İsrail’in çıkar çatışmasına gireceği herhangi bir Ülke ’ye de terör metodunu uygulamayacağı ne malum?

İsrail elbette yarın bu metodu İran’a, Mısır’a ya da Türkiye üzerinde uygulayabilir. Özellikle dijital materyallerin kullanımın yaygın olduğu günümüzde dijital terörizm yaygınlaşabilir.

Türkiye bu konuda hamlelerini başlatmıştı. Özellikle savunma sanayinde İHA ve SİHA’ların kullanımı, ATAK helikopterleri gibi birçok savunma araç ve cihazlarının yapılması önemlidir.

Tulgar,Karat,Alpagut,Kemankeş,Hürjet,Hava Soj,Kargı Anti Radyasyon Taaruzi İHA Sistemi, Anka 3,Atak 2 gibi araç ve cihazlar Türkiye’nin savunma sanayinde ilerlediğini göstermektedir.

Türkiye özellikle yapay zekâ konusunda en ileri metotları ve sistemleri kullanmak zorundadır. Çünkü İsrail Terör Örgütünü tehdit olarak görmelidir.

İsrail Terör Örgütü her türlü metodu kullanarak tehdit gördüğü veya emellerine ulaşmak için engel gördüğü herkese karşı dijital terörizm uygulayabilir.

Dijital terörizm içinde cep telefonlarını patlatma, siber saldırı metodu ile elektronik sistemleri bloke etme ve radyasyon yayma da olabilir.

Özellikle cep telefonlarını verici haline getirip elektromagnetik radyasyon yayabilir. Böylelikle insanların sinir sistemleri harap edilerek bloke olur.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?